giovedì, luglio 26, 2007

Electricitat i soviets


De vegades, tan important com el que passa és com se'n parla. Aquests dies, amb la cosa de la llum, QDS ha observat alguns fenòmens interessants:
  • Ara ja és evident que les companyies privades funcionen molt millor que les públiques, i ja sabem en què consisteix l'èxit: les administracions públiques ha perdut la capacitat per fer llum, portar-la a les cases i vendre-la a la gent, però continuen sent, davant del ciutadà, les culpables de que l'interruptor no funcioni. Collons, així jo també faig negoci.

  • Ningú sembla adonar-se que no hi ha xarxa ni ritme d'inversions que aguantin un augment anual del 5-6% en el consum energètic. Només els dirigents d'un partit molt concret han articulat, sense massa ressò, aquesta reflexió.

  • Abans en aquest país ens conformàvem amb ser tots entrenadors de futbol i directors d'un equip ciclista. Ara també som tots enginyers. Deu ser la convergència amb Europa.

  • Ningú s'atreveix a dir que els problemes més greus de Catalunya amb les infraestructures (rodalies i apagada) no tenen res a veure amb les inversions (AVE i aeroport) que han reclamat durant els darrers anys les patronals (i darrera d'elles els mitjans, CiU, ERC i els socialistes). Aquesta part del debat públic està hegemonitzada pels interessos d'un determinat bloc social, que no tenen res a veure amb els interessos de la majoria.

  • Aquí tothom vol pillar i fer-s'ho anar bé per argumentar la cosa de sempre. En particular la legió d'opinadors auto-anomenats "políticament incorrectes", que son (paradoxalment) una majoria absolutíssima dels tertulians en els mitjans públics i que es caracteritzen per fer de portaveus de la patronal (voluntàriament o no). Que si la MAT, que si el Quart Cinturó (Villatoro), que si és culpa dels ecologistes...

  • Insospitadament, hi ha una cosa pitjor que els todólogos: els todólogos d'estiu. Quina tropa. Fan peneta i rabieta a la vegada: no són capaços de fer veure que saben del que parlen (art que dominen els tertulians titulars), però parlen del que toqui, de vegades sense tenir-ne ni idea. Avui, a Catalunya Ràdio, un xicot ha tingut la barra de dir que l'apagada demostrava la conveniència de l'energia nuclear. Així, així, fent mèrits.

4 commenti:

Antoni Puig Solé ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
Antoni Puig Solé ha detto...

Felicitats pel "post". Té mèrit abordar temes tan seriosos amb tant humor. També ho té saber diferenciar els posicionaments distints en funció de la classe social a la qual es pertany. Una abraçada.

Ramon Armengol ha detto...

Com sempre, els amics de la patronal mesclan xurros amb meninas (es aixi?). L'altre dia al Club de TVC un deia:
Els mateixos que ara es queixen de la companyia son els que estan en contra de la MAT i aixi ens va.

Nem malament

Anonimo ha detto...

Benvolguts QDS,
Si n'hi haguessin tants com vosaltres, aniriem apanyats.