giovedì, luglio 05, 2007

A Balears, els nostres



Un dels moments més emocionants de les darreres eleccions municipals i autonòmiques va ser la pèrdua de la majoria absoluta per part de Jaume Mates a les Balears. No va ser fàcil, Mates va perdre l’escó que li donava la majoria absoluta al darrer segon del darrer minut del recompte. Sembla ser que algú va quedar sense cobrar la seva part a Andratx i, és clar, això es pot arribar a pagar molt car.

QDS va assistir al debat d'investidura d’Antich ahir a Palma i va constatar varies coses.

Primera: El PP és igual a tot arreu. 50 corbates roses engominades cara el sol cridant contra l’acord de les Esquerres. Rosa Estaràs, portaveu del PP balear, brillant ahir al plè, és un calc de Dolors Nadal: una rateta sabia insofrible, d’aquelles que a classe seien a primera fila i no et deixaven copiar. Ahir, però, va tenir el seu moment. El vestit de “azote de la izquierda” li va a mida.

Segona: Rodríguez és igual d’horrible en directe que per la tele. L’amic Conseller d’Interior i entranyable traficant d’influències fot una pinta de corrupte que només per això ja l’haurien de detenir. Tot i que, és clar, al marge de la seva pinta també el van enganxar trucant a l’Alcalde d’Andratx per avisar-lo el dia abans que venia la policia a escorcollar-li el despatx. El més greu és que, després d’aquest episodi, el tio pogués encara lluir la panxa des de l’escó. Una vergonya.

Tercera: Un descobriment, Antoni Diéguez. El portaveu del grup parlamentari socialista a Balears: “Han dejado ustedes una deuda en IB3 de 80 millones de euros, a pagar hasta el 2036. Lo mismo que se calcula que costaría hoy construir el Taj Majal, o en versión Balear, dos chalets adosados”. Digne de QDS.

Quarta: La més fina: Joana Barceló, la presidenta del Consell de Menorca . “Matas ha perdut perquè ha donat l’esquena a l’empresariat balear. Porta quatre anys adjudicant obres a constructors de Madrid (Florentinos i companyia) i això, evidentment, el poder econòmic balear no ho podia tolerar. El canvi de jaqueta d’Unió Mallorquina s’explica sobretot per això”.

Cinquena: Mària Antònia Múnar és tant de dretes com ens pensàvem. Que difícil serà governar amb aquesta penya! I no ho diem perquè M.A.Munar sigui una barreja entre Carmen de Mairena i Carmen Sevilla (què els hi hem de dir... nosaltres tenim el Benach). Ho diem perquè el discurs del seu Portaveu, Tomeu Vicenç, va ser d’allò més dretanòs: “prou immigrants”, va dir ell entre altres coses.

Sisena: Efectivament, Maria de la Pau Janer no hi era. La seva operació per ser Consellera de Cultura i venjar-se de tota la comunitat cultural de les Illes, que sempre l’ha despreciada (amb més raó que un sant), ha fracassat. Sempre podrà tornar a fer programes amb el doctor Corbella a TV3, o a recollir el Planeta amb el Marsé, perquè li torni a fotre aquell gloriós viatge que ens va fer a tots caure del sofà. Recordem: “Yo he venido aquí a hablar de literatura, no de la vida literaria, que és lo que le interesa a usted”. Grande Marsé.

Setena: Palma d’Or a Biel Barceló i tota la gent que ha fet el Bloc. Sense el darrer escó aconseguit per Mallorca i restat al PP, no hi havia govern. Sort a Josefina Santiago a la Conselleria de Benestar. I moltes felicitats per un polític balear per qui QDS té especial predilecció: Miquel Àngel Llauger. Sens dubte, serà el diputat de la legislatura.

Vuitena: Quan Cisco Antich s’emprenya, s’emprenya de debò. I es converteix en un orador brillant. Va estar tota la sessió fotent una xapa insoportable. Però quan Rosa Estaràs el va fer emprenyar, el PP ja estava venut. Magistral segona rèplica que ens va fer aixecar a tots de la cadira i a QDS, amb algun que altre vincle emocional amb Menorca, ens va fer caure una llàgrima: “No em parli de Menorca, que ja fa temps que la van abandonar”.

Sa darrera: Es punt i final d’Antich. “Vostè diu que jo he perdut les eleccions. Té raó. Al 2003 vaig perdre. El Sr. Mates, en canvi, ha perdut dues vegades, i ara ens toca governar a nosaltres”.

Nessun commento: