venerdì, febbraio 23, 2007

Don Javier, pida perdón

Amic Conde de Godó, ens deu una discupla.

Sí, de vegades la noblesa també s’equivoca, que no és com el Papa, que és infal·lible i tal. Fins i tot la premsa de la noblesa s’equivoca, en particular quan es posa en plan “esto es jauja” i “dónde iremos a parar”. En aquests casos, són capaços de convertir un farsant en un heroi en lluita pels drets fonamentals.

Anem per parts. Fa unes setmanes, La Vanguardia ens explicava la dramàtica història del pobre propietari d’un pis al carrer Urgell, ocupat per uns xilens que no pagaven lloguer i l’havien deixat al carrer. A partir d’aquí, LV va muntar tota una pel·lícula sobre els okupes i el dret a la propietat, que es veu que com que el Saura porta Interior, si surts a comprar el pa, a la que et despistes, t’han fotut la casa uns immigrants que són amics de la Mayol i trenquen escultures de Gaudí.

Estupendo, excepte pel fet que era mentida.

Resulta que el pobre sense sostre és propietari de tot l’edifici, composat per un entresol, un pati i, atenció, CINC PISOS! I que té una casa de dues plantes a Alpens. Total, que les fotos en què se’l veia dormint al menjador d’uns amics eren un montatge. I es veu que els okupes deurien ser una mica rarets, perquè pagaven lloguer a una familiar del sense-sostre-però-amb-moltes-propietats en qüestió.

Per acabar-ho de rematar, sembla ser que el cervell de l’operació va ser la diputada Nebrera (PP), que tenia ganes d’organitzar un escàndol als mitjans sobre la vulneració de la propietat privada a Catalunya. Aquests senyora ha passat de ser l’aposta moderada i liberal de Josep Piqué a competir amb Ángel Acebes per atraure la líbido del Jiménez Losantos.

Finalment, un últim detall: Sabeu qui ha actuat com a “assessor” del pobre “sense sostre més ric de l’any”? El seu veï, el propietari de l’edifici del costat. I qui és, més exactament? Tatxan: Luís Miguel Pahissa. Bueno, bueno, don Luís… El molt honorable ex cap de la Asociación Catalana de las Milicias Universitarias, que s’ha fet famós per presidir l’Associació de propietaris de Catalunya i amenaçar en no pagar l’IBI a l’Ajuntament si la Mayol no rectificava després de declarar-se antisistema. Quina casualitat...

Menys mal que un cop més, un oportú article de Gregorio Morán ja ens avisava de que tot això feia pudor. La imatge dels periodistes aplaudint i retratant la imatge del tal Veiret mentres “recuperava” el seu pis passarà a la (més aviat trista) història de la premsa d’aquest país. En fi.

Vamos a ver... Javi...

QDS exigeix al Conde que vingui des de la seu de La Vanguardia a la d’ICV al carrer Ciutat (i afanyi’s, que la seu nova estarà més lluny) caminant de genolls, demani perdó i ens prometi que pararà d’una puta vegada la campanya contra ICV i la política del Departament d’Interior.

I demana també al PSC que, la propera vegada, no es deixi marcar un altre gol per part del Grup Godó i la resta de la dreta d’aquest país.

6 commenti:

Qualcosa di Sinistra ha detto...

No cal dir que els opiniatres habituals, inclòs el llepat dels matins a la tele pública, van apuntar-se de seguida a la versió de la dreta política, mediàtica, social i para-militar.

Marçal Girbau ha detto...

Sí, i mentre això passava, revistes pornogràfiques com el "Qué" titulaven a primera pàgina: "PISO VACÍO, PISO EXPROPIADO".


En fi, Europa on dieu que començava?

Papitu ha detto...

El PSC fa temps que el Grup Godó li cola gols. Només cal recordar el capítol de l'ordenança de civisme. Començo a sospitar que els hi mola que el grup Godó els premi els cargols...

[AdM], Societat Anònima Extralimitada ha detto...

oh, quin gust tornar-vos a llegir! bufem fort!

Anonimo ha detto...

Aquest Luis Miguel Pahissa és un petit cagallonet que malviu de l'administració de finques que li va deixar el seu pare i que li agrada llepar el cul a un grapat de gent més llampada que il·luminada --ell mateix està malament, malament del cap; però de manual de psiquiatria, eh?-- i que l'han col·locat al davant de l'Associació aquesta. Aquesta Associació estava integrada per gent que va intervenir com a lobby a través del Roca de CiU quan es va redactar la nefasta LAU que ens ha abocat a aquesta bogeria dels preus dels pisos (no és l'únic motiu de l'increment de preus però sí que n'és l'iniciador). En fi, un angelet de qui més val estar-ne ben allunyat... o si és a prop, procurar de tenir un roc a la faixa. [perdoneu que no signi]

Macie ha detto...

Thanks foor sharing