martedì, marzo 13, 2007

La feinada del Cuní i el Bassas


Tothom sap que el Bassas i el Cuní són molt més que periodistes. Són els representants del país-país, els portaveus de la tieta-montse (entesa com a mite, com a personatge que recull i cristal·litza tota la Catalunya mereixedora d'aquest nom), els defensors dels interessos i les preocupacions del poble, els interpretadors de les essències pàtries.

En compliment d'aquesta noble tasca (per la qual no els ha votat ningú), emprenen lluites de dignificació social i nacional cada cop que els ve el rotet.

Així, ambdós van col·laborar activament en la denúncia de la "greu usurpació" d'habitatge que va patir el tal Veiret, sobre la que QDS s'ha pronunciat ja en tres ocasions. El Cuní va arribar a dir: "si no fos per nosaltres, no s'hagués parlat del tema i no s'hagués resolt com s'ha resolt". Tota una confessió: jo, periodista amb clenxa, decideixo de què s'ha de parlar i com s'han d'arreglar els problemes. Tothom sap que a la facultat imparteixen tres assignatures clau: "Arreglament de problemes I" i "Arreglament de problemes II", a més de "Conformar la realitat en comptes d'explicar-la".

Bé. Tenim algunes novetats, aparegudes en una cosa digital. Resulta que el fiscal de Barcelona ha demanat al jutge del cas Veiret que arxivi el cas. I que el pàjaro en qüestió va amagar dades que "si haguessin estat conegudes, haurien afavorit l'aclariment dels fets i haurien donat lloc al sobreseïment immediat de les actuacions", que és precisament del què no es tractava, com ja vam avançar fa força dies.

Amics Bassas i Cuní, es gira feina. Dedicareu debats, enquestes, entrevistes i comentaris editorials al descobriment de l'estafa? I a parlar de com els periodistes-déu deixen de fer de periodistes? I a fer un anàlisi crític de com s'exerceix la vostra professió, en particular als vostres programes? I al paper dels mitjans de comunicació públics?

Aquí, l'enllaç a la cosa digital on surt la notícia sencera que, per cert, no hem sabut trobar a cap altre mitjà. Per cert: Don Javier, no ha colado. En QDS distinguimos las langostas de la Sirena a la legua.

1 commento:

Anonimo ha detto...

Finalment, al Periodico de Catalunya tb treuen la notícia:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=387698&idseccio_PK=1022
Salut!